Ingredients:
Ζωμό γαρίδας ½ λίτρο
Χυμό τομάτας 250 ml
Πελτέ τομάτας (1 κ. σούπ.)
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο (2 κ. σούπ.)
+
Παλαμίδα (περισσεύματα) 500γρ
Αλεύρι 100γρ
Αυγά (ασπράδια)
Σχινόπρασο (1 κ. σούπ.)
Μαϊντανό (1 κ. σούπ.)
Άνιθο (1 κ. σούπ.)
Αλάτι – πιπέρι
Ούζο (2 κ. σούπ.)
Preparation:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό της γαρίδας, το χυμό τομάτας, το πελτέ τομάτας, αλάτι – πιπέρι και το ελαιόλαδο και το δένουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα περισσεύματα της παλαμίδας (ή άλλο ψάρι), αλεύρι και τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, ούζο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αναμειγνύουμε σε ένα μαλακό ζυμάρι. Με το μείγμα φτιάχνουμε quenelle. Αφού η σάλτσα έχει ‘δέσει’, τη ρίχνουμε σε ένα ταψί μαζί με τα quenelle και τα φουρνίζουμε για 20-25’.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη σάλτσα και τα quenelle.
No comments:
Post a Comment