Concept



“Protect the Small” is about leaving something concrete to enjoy change, discover new experiences through revamped sustainable fish cooking experiences that you can replicate and adapt.

Acknowledging all the intelligence and know how of food preparation that are part of our heritage, this blog is about recipes that can contribute to fish and artisan fishers sustainability.

See multi media links such as the fish artisan specialist (fisheries biologist), Alexis Fossi, taking us shopping for suistainable fish recipes, and share your recipe creations here.

Change can be delicious.

Invitation Greek / Invitation English

Thursday, 18 November 2010

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ / FISH CARPACCIO AND MUSHROOM CELERY RIZOTO


Ingredients:
Ρύζι Arborio ή carnaroli 400γρ
Σέλερι ψιλοκομμένο (1 κούπα)
Μανιτάρια (1/2 κιλό)
Κρεμμύδια (2 μεγάλα)
Πορτσίνι σκόνη (1 κουτ. σούπας)
Κρασί λευκό (200ml)
Ελαιόλαδο (1 κούπα)
Αλάτι – πιπέρι (2 πρέζες)
Ζωμό λαχανικών (1 λίτρο)
Παρμεζάνα (300γρ.)
Σκόνη γαρίδας (10γρ.)
Φύκια (γαρνιτούρα για το πιάτο)
Φιλέτα παλαμίδας (400γρ.)
Lime (ξύσμα & χυμό, 2 τεμ.)
Αλάτι – πιπέρι (1-2 πρέζες)
Five spices (1 πρέζα)
Σχινόπρασο (1 κουτ. σούπ.)
Ελιές (φιλέτα για το μάτι)

Preparation:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, χοντροκομμένα και συνεχίσουμε το σοτάρισμα. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την σκόνη πορτσίνι, το σέλερι ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις σωθεί το κρασί, ρίχνουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό λαχανικών μέχρι να βράσει το ρύζι (15-20’).
Ανακατεύουμε παρμεζάνα και σκόνη γαρίδας σε ένα μπολ και τα στρώνουμε σε λωρίδες σε μια αντικολλητική επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3-4’. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και όσο η παρμεζάνα παραμένει ζεστή της δίνουμε κυλινδρικό σχήμα (χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι 8-10εκ.). Αφήνουμε τα στεφάνια να κρυώσουν. Παίρνουμε την παλαμίδα, την καθαρίζουμε, τη φιλετάρουμε και βγάζουμε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι τις οποίες και στρώνουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σχινόπρασο, ξύσμα και χυμό από lime. Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το στεφάνι της παρμεζάνας και μέσα βάζουμε το ριζότο. Στην άκρη βάζουμε το ψάρι μας με μερικές ελίτσες χωρίς κουκούτσι. Γαρνίρουμε με τα φύκια και είμαστε έτοιμοι.

No comments:

Post a Comment