Concept



“Protect the Small” is about leaving something concrete to enjoy change, discover new experiences through revamped sustainable fish cooking experiences that you can replicate and adapt.

Acknowledging all the intelligence and know how of food preparation that are part of our heritage, this blog is about recipes that can contribute to fish and artisan fishers sustainability.

See multi media links such as the fish artisan specialist (fisheries biologist), Alexis Fossi, taking us shopping for suistainable fish recipes, and share your recipe creations here.

Change can be delicious.

Invitation Greek / Invitation English

Thursday, 18 November 2010

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ / BONITO COCONUT SOUP


Ingredients:
Γάλα καρύδας (200 ml)
Τζίντζερ (2 κουτ. γλυκού)
Ούζο (1 κουτ. σούπ.)
Αλάτι – πιπέρι (2 πρέζες)
Ελαιόλαδο (2κ. σούπ.)
Κορίανδρος , κουλί  (1 κούπα)
1 μεγάλη πατάτα
Ζωμός ψαριού (½ λίτρο)
Σχινόπρασο (1 κουτ. σούπ.)
Κομμάτια ψαριών (400γρ.)

Preparation:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό ψαριού, την πατάτα, το τζίντζερ, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στο τέλος βάζουμε γάλα καρύδας, ούζο ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε όλα μαζί στο μίξερ.
Σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι τα κομμάτια ψαριών, τα αλατοπιπερώνουμε και προς το τέλος προσθέτουμε το σχινόπρασο. Λιώνουμε τον κορίανδρο στο μίξερ, τον περνάμε από μια σίτα και κρατάμε το υγρό. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε στο κέντρο λίγα σοταρισμένα κομμάτια ψαριού και ρίχνουμε τη σούπα και ζωγραφίζουμε λίγο με το κουλί κορίανδρου.

No comments:

Post a Comment