Ingredients:
Γάλα καρύδας (200 ml)
Τζίντζερ (2 κουτ. γλυκού)
Ούζο (1 κουτ. σούπ.)
Αλάτι – πιπέρι (2 πρέζες)
Ελαιόλαδο (2κ. σούπ.)
Κορίανδρος , κουλί (1 κούπα)
1 μεγάλη πατάτα
Ζωμός ψαριού (½ λίτρο)
Σχινόπρασο (1 κουτ. σούπ.)
Κομμάτια ψαριών (400γρ.)
Preparation:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό ψαριού, την πατάτα, το τζίντζερ, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στο τέλος βάζουμε γάλα καρύδας, ούζο ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε όλα μαζί στο μίξερ.
Σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι τα κομμάτια ψαριών, τα αλατοπιπερώνουμε και προς το τέλος προσθέτουμε το σχινόπρασο. Λιώνουμε τον κορίανδρο στο μίξερ, τον περνάμε από μια σίτα και κρατάμε το υγρό. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε στο κέντρο λίγα σοταρισμένα κομμάτια ψαριού και ρίχνουμε τη σούπα και ζωγραφίζουμε λίγο με το κουλί κορίανδρου.
No comments:
Post a Comment