Concept



“Protect the Small” is about leaving something concrete to enjoy change, discover new experiences through revamped sustainable fish cooking experiences that you can replicate and adapt.

Acknowledging all the intelligence and know how of food preparation that are part of our heritage, this blog is about recipes that can contribute to fish and artisan fishers sustainability.

See multi media links such as the fish artisan specialist (fisheries biologist), Alexis Fossi, taking us shopping for suistainable fish recipes, and share your recipe creations here.

Change can be delicious.

Invitation Greek / Invitation English

Thursday, 18 November 2010

GREEK CEVICHE SALAD


Salad:
Φύλλα λόλας, κόκκινης & πράσινης (1)
Ρόκα (1 ματσάκι)
Πατζαρόφυλλα
Φύλλα δυόσμου
Φύλλα βασιλικού
Κόλλιανδρο
Φρέσκο κρεμμύδι

Dressing:  
Ελαιόλαδο (200ml.)
Φύλλα δυόσμου (3-4)
Φύλλα βασιλικού (3-4)
Κόλλιανδρος (3-4)
1 σκελίδα σκόρδου
Lime (½)
Πορτοκάλι (1/2)
Γκρέιπφρουτ (1)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λευκό ξύδι (50ml.)
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα λιώνουμε.

Ceviche:
Φιλέτα παλαμίδας (400γρ.)
Lime (ξύσμα & χυμό, 2 τεμ.)
Αλάτι – πιπέρι (1-2 πρέζες)
Five spices (1 πρέζα)
Σχινόπρασο (1 κουτ. σούπ.)
Κόβουμε τα φιλέτα παλαμίδας σε κύβους, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετή από τη σαλάτα (που έχουμε προετοιμάσει). Ρίχνουμε ολόγυρα το ψάρι και περιχύνουμε με dressing εσπεριδοειδών.

No comments:

Post a Comment