Salad:
Φύλλα λόλας, κόκκινης & πράσινης (1)
Ρόκα (1 ματσάκι)
Πατζαρόφυλλα
Φύλλα δυόσμου
Φύλλα βασιλικού
Κόλλιανδρο
Φρέσκο κρεμμύδι
Dressing:
Ελαιόλαδο (200ml.)
Φύλλα δυόσμου (3-4)
Φύλλα βασιλικού (3-4)
Κόλλιανδρος (3-4)
1 σκελίδα σκόρδου
Lime (½)
Πορτοκάλι (1/2)
Γκρέιπφρουτ (1)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λευκό ξύδι (50ml.)
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα λιώνουμε.
Ceviche:
Φιλέτα παλαμίδας (400γρ.)
Lime (ξύσμα & χυμό, 2 τεμ.)
Αλάτι – πιπέρι (1-2 πρέζες)
Five spices (1 πρέζα)
Σχινόπρασο (1 κουτ. σούπ.)
Κόβουμε τα φιλέτα παλαμίδας σε κύβους, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετή από τη σαλάτα (που έχουμε προετοιμάσει). Ρίχνουμε ολόγυρα το ψάρι και περιχύνουμε με dressing εσπεριδοειδών.
No comments:
Post a Comment