Concept



“Protect the Small” is about leaving something concrete to enjoy change, discover new experiences through revamped sustainable fish cooking experiences that you can replicate and adapt.

Acknowledging all the intelligence and know how of food preparation that are part of our heritage, this blog is about recipes that can contribute to fish and artisan fishers sustainability.

See multi media links such as the fish artisan specialist (fisheries biologist), Alexis Fossi, taking us shopping for suistainable fish recipes, and share your recipe creations here.

Change can be delicious.

Invitation Greek / Invitation English

Thursday, 18 November 2010

ΚΑΚΑΒΙΑ / FISH & VEGETABLE SOUP


Ingredients:
Μικρόψαρα (1-1 ½ κιλό)
Κρεμμυδάκια (8τεμ., 2 για τη σούπα)
Μικρές πατάτες (8τεμ.)
Καρότα (6 μικρά)
Φινόκιο (1, κομμένο σε 6 τεμ.)
Αλάτι – πιπέρι (3 πρέζες)
Φύλλα δάφνης (2)
Ελαιόλαδο (1 κούπα)
Ασπράδια (3)
Ξύσμα & χυμό από 1 lime
Αλάτι – πιπέρι (1 πρέζα)

Preparation:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1½ λίτρο νερό και μόλις αυτό βράσει τοποθετούμε τα μικρόψαρα σε ένα τούλι και τα βυθίζουμε μέσα στο νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια ολόκληρα, το φινόκιο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι-πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 30’ περίπου. Μόλις είναι έτοιμα, ανασύρουμε τα λαχανικά από το ζωμό καθώς και τα ψάρια, ενώ αφήνουμε μέσα 2 κρεμμυδάκια και 2 μικρές πατάτες που πολτοποιούμε ώστε να δέσει η σούπα. Σερβίρουμε σε 6 βαθιά πιάτα τα λαχανικά, το ζωμό και αφήνουμε να επιπλέει ένα quenelle μαρέγκας.
Για τη μαρέγκα: Αφού είναι έτοιμη η σούπα, χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν. Προσθέτουμε lime, ξύσμα και χυμό.

No comments:

Post a Comment