Ingredients:
Μικρόψαρα (1-1 ½ κιλό)
Κρεμμυδάκια (8τεμ., 2 για τη σούπα)
Μικρές πατάτες (8τεμ.)
Καρότα (6 μικρά)
Φινόκιο (1, κομμένο σε 6 τεμ.)
Αλάτι – πιπέρι (3 πρέζες)
Φύλλα δάφνης (2)
Ελαιόλαδο (1 κούπα)
Ασπράδια (3)
Ξύσμα & χυμό από 1 lime
Αλάτι – πιπέρι (1 πρέζα)
Preparation:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1½ λίτρο νερό και μόλις αυτό βράσει τοποθετούμε τα μικρόψαρα σε ένα τούλι και τα βυθίζουμε μέσα στο νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια ολόκληρα, το φινόκιο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι-πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 30’ περίπου. Μόλις είναι έτοιμα, ανασύρουμε τα λαχανικά από το ζωμό καθώς και τα ψάρια, ενώ αφήνουμε μέσα 2 κρεμμυδάκια και 2 μικρές πατάτες που πολτοποιούμε ώστε να δέσει η σούπα. Σερβίρουμε σε 6 βαθιά πιάτα τα λαχανικά, το ζωμό και αφήνουμε να επιπλέει ένα quenelle μαρέγκας.
Για τη μαρέγκα: Αφού είναι έτοιμη η σούπα, χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν. Προσθέτουμε lime, ξύσμα και χυμό.
No comments:
Post a Comment