Concept



“Protect the Small” is about leaving something concrete to enjoy change, discover new experiences through revamped sustainable fish cooking experiences that you can replicate and adapt.

Acknowledging all the intelligence and know how of food preparation that are part of our heritage, this blog is about recipes that can contribute to fish and artisan fishers sustainability.

See multi media links such as the fish artisan specialist (fisheries biologist), Alexis Fossi, taking us shopping for suistainable fish recipes, and share your recipe creations here.

Change can be delicious.

Invitation Greek / Invitation English

Thursday, 18 November 2010

ΠΙΤΑ ΠΟΛΕΝΤΑΣ / POLENTA PIE


Ingredients:
Πολέντα (250γρ)
Ζωμός κότας (500ml)
Παρμεζάνα (100γρ.)
Φρέσκες τομάτες (2 τεμ.)
Μύδια (1κιλό ακαθάριστα)
Μαϊντανό (2 κουτ. σούπ.)
Σκόρδο (1 σκελίδα)
Αλάτι – πιπέρι (2 πρέζες)
Ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπ.)

Preparation:
Βράζουμε το ζωμό κότας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας την πολέντα, σε χαμηλή φωτιά και είναι έτοιμο όταν ο χυλός αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μόλις το τραβήξουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε το χυλό σε ένα ταψί 20x30εκ. και φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς για 10’. Αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε από πάνω τις τομάτες τις οποίες έχουμε κόψει στα τέσσερα και έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους. Κόβουμε σε έξι μερίδες. Αχνίζουμε τα μύδια και αφαιρούμε τη σάρκα. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μύδια και προσθέτουμε μαϊντανό, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι – όλα ψιλοκομμένα. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω από την πολέντα και την τομάτα. Αφού τα βάζουμε στη σαλαμάνδρα / γκριλ και πάρουν χρώμα, είναι έτοιμο να σερβίρουμε σε πιάτο με λίγα φύλλα σαλάτας.

No comments:

Post a Comment